Select Page

Obala je zagotovo priljubljena počitniška destinacija praktično v vseh letnih časih. Kako tudi ne! Morje, sonce, plaža, pogled na gola telesa, pa tudi pogled na mirno, širno morje, ki vzbuja neverjeten občutek prijetnosti in mirnosti, kar v današnjem tempu življenja ljudje zagotovo izjemno pogrešajo. Nepremičnine obala je tako izjemno iskan pojem, novogradnje so praktično takoj razprodane. Na ceno vpliva marsikaj. Lega, pogled na morje, oddaljenost od same plaže, sama okolica stavbe (vrt, kako velik je, terasa, idr.), v katerem nadstropju se nahaja stanovanje, na katero stran je obrnjeno, itd. Pri nakupu nepremičnine je bodočim lastnikom čedalje bolj pomembna tudi zasebnost in možnost brezskrbnega parkiranja vsaj dveh avtomobilov. Sanje ali resničnost?

V prenatrpanih mestih in lokacijah sami dobro veste, da je dobiti parkirišče prava umetnost. In če si se prišel na dopust spočiti, je zagotovljeno parkirno mesto praktično nuja. Če nepremičnine za preživljanje dopusta najemamo, si lahko ob iskanju primernega apartmaja, stanovanja, to izbiramo. V kolikor apartma ali stanovanje nima parkirnega mesta ali recimo vrta, ki onemogoča brezskrbno tekanje vašim otrokom ali hišnim ljubljenčkom, ga enostavno ne najamete. Pri nakupu pa je to vse pametno vnaprej predvideti. Vemo, da večina obstoječih stanovanj v stanovanjskih blokih, ki ima skupna parkirna mesta v garažnih hišah, že davno ne zadošča več za potrebe domačih stanovalcev, kaj šele v času turistične sezone.

Kakšne pa so cene na Obali?

Ne glede, da so cene nepremičnin v Sloveniji v primerjavi z ostalo Evropo celo nadpovprečno zrasle, pa je v kolikor ste našli svojo sanjsko parcelo ali že zgrajeno nepremičnino na Primorskem, ali celo ob obali, s pogledom na morje, kar ste si od nekdaj želeli, morda vseeno čas za nakup. Lokacije za nepremičnine oziroma novogradnje so na naši relativno kratki obali izjemno omejene, posledično cene tudi v času gospodarske krize ne padejo tako zelo kot recimo po drugih delih Slovenije.

Počitek ali zabava

Že vnaprej nam mora biti jasno, da je ob obali, oziroma kar celi Primorski veliko turistov, enodnevnih gostov, skratka hrupa, na kar moramo biti pripravljeni. Bolj ko je naša sanjska nepremičnina bližje obali, posledično tudi na bolj atraktivni lokaciji, bolj smo podvrženi temu. Nikakor ne smemo pozabiti nočnega življenja na ulicah, kjer bari in lokali delajo praktično vso noč. In temu se ne boste mogli nikakor izogniti. Če veste, da tovrstnega hrupa ne boste prenesli ali to ni za vas, saj se želite spočiti od že sicer napornega tempa življenja, vam svetujemo, da iščete nepremičnine malo bolj odmaknjene od same obale in najbolj turističnih predelov. Obstaja namreč ogromno lepih lokacij, ki vam sicer ni nujno, da nudijo pogled na morje, ki ste si ga morda najbolj želeli, čeprav se najdejo tudi take, boste pa našli drugačen mir in sprostitev. Z različnimi možnimi variantami prevoznih sredstev pa boste prišli tudi do tako željenega pohajkovanja in ležanja ob plaži, doživeli noč na obalnih ulicah in se poveselili ob zabavah in prireditvah, ki so razporejene čez vso turistično sezono in tudi izven. Vedno je potrebno pretehtati, kaj vam na dolgi rok pomeni več. Primorski kraji se namreč lahko povečini pohvalijo z urejenimi kolesarskimi stezami in sprehajalnimi potmi, tako da je pot do obale in nazaj relativno enostavna.

Preverite, kaj je v bližini vaše nove nepremičnine

Tisti, ki pa se nameravate na Obalo za stalno preseliti, pa boste morali preveriti še bližino razne infrastrukturo, javnih ustanov, kot so šole, vrtci, zdravstveni dom, bolnišnica, bližina vaše službe, idr. Ker živimo v dobi interneta, pa je nujno preveriti tovrstno opremljenost, ki je danes tako nujna kot sama komunalna urejenost. Za današnje prijetno bivanje potrebujemo še vse kaj drugega kot samo vodo in elektriko. In to ne samo, če tam živimo, tudi če smo na dopustu, nam kdaj pa kdaj pride prav, da lahko pogledamo kakšen dober film ali pa poslušamo prijetno glasbo.
V kolikor pa je to tudi vaše delovno okolje, pa si življenja brez dostopa do hitrega interneta sploh ne znamo več predstavljati.Pri že zgrajenih stavbah je absolutno potrebno preveriti način gradnje pri strokovnjakih, da preprečimo kasneje ugotovljene skrite napake, ki jih je težko uveljaviti.
Cene nepremičnin se zelo razlikujejo, odvisno od raznih dejavnikov, ki smo jih že navedli, zato je resnično pametno, da si za pomoč poiščete izkušeno agencijo, ki vam bo pri nakupu v najboljšo pomoč.

Poiščite pomoč pri nakupu

Naša agencija poskuša poskrbeti za čim višjo varnost in zadovoljstvo naših kupcev, pa vendar ste vi tisti, ki postanete lastnik neke nepremičnine, zato si za nakup le-te le vzemite na razpolago dovolj časa, da kasneje svoje odločitve ne bi po nepotrebnem obžalovali in krivili vse po vrsti. Ker so nepremičnine na Obali zelo iskane, si jih začnite ogledovati dovolj zgodaj, da boste lahko, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji in vaša finančna sredstva priskrbljena, se hitro odločili in speljali posel z nasmeškom na obrazu. Naš namen je vsekakor, da vam pri tem pomagamo, zato so vam vrata vedno odprta. Z nepremičninskimi agenti iz agencije se preigra različne želje, potrebe, pa tudi finančne zmožnosti, tako da ste res dobro pripravljeni. Nakup nepremičnine se ne dogaja vsak dan, pa tudi ne vsako leto, zato je takšne odločitve potrebno resnično dobro pretehtati in se posvetovati s strokovnjaki.

vir: https://www.zasluzek.org/nepremicnine-obala/

Call Now Button